Valp från Brackets

valpar400

Om du vet att du vill ha en dvärgschnauzer är du välkommen att kontakta mig och berätta om dig själv och vad du kan erbjuda en valp.

Det går inte att tinga en valp via telefon utan alla får först komma på besök för att alla ska känna att det ”stämmer”. Inga pengar betalas förrän den dagen valpen hämtas. Valpar är jättesöta men de är valpar en kort tid. Alla valparna är individer varför jag väljer vilken valp som passar er bäst. Givetvis ska det kännas rätt för er också. Jag finns som stöd för mina valpköpare hela valpens liv.

Jag har som mål att så många som möjligt av mina uppfödningar ska bli mentalbeskrivna varför jag kommer att erbjuda er platser på mentalbeskrivningar (MH) eller Beteende- och personlighets-beskrivning hund (BPH). Ingen av dessa två beskrivningar ställer några krav på förkunskaper på dig som hundägare.


En valp från kennel Brackets

✔️ Valpen är minst 8-9 veckor gammal vid leverans.

✔️ Registreringsbevis (stamtavla) och köpeavtal utfärdat av Svenska Kennelklubben (SKK).

✔️ Veterinärintyg (ej äldre än 7 dagar).

✔️ Vaccinationsintyg.

✔️ Valpen är ID-märkt med ett mikrochips.

✔️ Mat- och skötsellista (färskfoder Mush Vaisto för de första måltiderna medföljer).

✔️ Information om pälsvård (Dvärgschnauzerringens kamningsbroschyr medföljer).

✔️ Valparna är individuellt försäkrade och försäkringen kan överlåtas på nya ägaren vid leverans.

✔️ Dolda-fel gäller i tre år oavsett om uppfödaren har en försäkring eller ej. Jag har den här försäkringen i mitt försäkringsbolag för mina kullar.

✔️ Ett års gåvomedlemskap i rasklubben Dvärgschnauzerringen för dig som inte är medlem sedan tidigare. Automatiskt blir man också medlem i specialklubben Svenska Schnauzer-Pinscherklubben (SSPK).


Utfodring

Jag utfodrar mina hundar enligt BARF (Biologiskt Anpassad Rå Föda). Det innebär att maten är färsk, oprocessad och fri från tillsatser. Med Mush Vaisto är det väldigt enkelt att ”barfa” sin hund.

Mush finns i färdiga förpackningar i form av köttbullar eller i mindre block och innehåller all näring som hunden behöver. Ibland kan man lägga till en äggula eller en frukt/grönsak.

Även tugg som jag ger till hundarna är naturligt och fritt från kemikalier. Jag köper broskben från Mush eller köttben som finns i hundbutiken.

Det är inte krångligt eller kladdigt att ge vare sig Mush eller köttben till sin hund.

När valparna flyttar får de med sig en egen kylväska.


Startpaket
Bra ”startpaket” för valpen är bland annat: klotång, mirakelkammen, karda, koppel, schampo och balsam, peang för att plocka hår i öronen, sax till tassarna, bur eller hundsele för hunden i bilen.

Ullkam skickar jag alltid med när valpen flyttar hem till er.

Nya ägare erbjuds även: 

  • Livslång kontakt, gärna från båda håll om intresse finns.
  • EU-pass och rabies vaccination innan flytt till självkostnadspris (om intresse finns)
  • Kurs i trimning för dig som vill lära dig att trimma själv.
Vardagsskötsel
Är man inte intresserad av trimma själv så finns det vissa saker som man behöver lära sig för att sköta sin hund till vardags. Vi kommer ha en genomgång tillsammans hur du klipper klorna, sköter hundens öron, information om hur du utfordrar med färskfoder mm.

Lästips!

Ett lyckat hundköp
Läs gärna Svenska Kennelklubbens (Hundägarnas riksorganisation) råd om ett lyckat hundköp.

Dvärgschnauzerboken
Skriven av Maria Landergård, Kennel Schnauzi-Hero’s rekommenderas. Boken kan bland annat beställas via nätbokhandeln bokus.com

Trimkompendie
Kan beställas av Sophie Ekström, e-post: kennel.hilfies@gmail.com

Rasinformation
Du hittar rasstandard och ytterligare information om rasen på Dvärgschnauzerringens hemsida. Glöm inte att Dvärgschnauzern är en trimras, vilket kostar både tid och pengar.

Lämna en kommentar