2018-08-04–05 Södertälje Speedcat

Brunmaskad birma klass 5

Foto: Barbro Åberg

IC Taropaves van Halen ”Helge”

LÖRDAGEN – domare Michael Edström – EX1 BIV

SÖNDAGEN – domare Kristiina Rautio – EX1 BIV

Helge debuterade i klass 5 på lördagen och fick sitt första CAGCIB. För att få titeln Grand Internationell champion (GIC) krävs 6 CAGCIB i 6 länder eller 8 i två länder. Hallen var varm men Helge nyttjade sin fön. Han har fortfarande toppentemperament när han ställs ut. På lördagen blev han slagen i nomineringen av en svart exotic. På söndagen blev det samma resultat för Helge. Båda dagarna blev han NOM2. Det här blev ett trevligt avbrott i Helges sommarlov från utställningar 😊.

2018-06-30-07-01 Karlstad VÄK

Brunmaskad birma – klass 7

IC TAROPAVES VAN HALEN JW ”Helge”

SÖNDAG – Marie Westerlund – Ex1 CACIB Internationell champion

LÖRDAG – domare Malin Sundkvist – Ex1

Helgen tillbringades på utställning i Karlstad. Helge skötte sig utmärkt. Det var varmt i hallen men inget som han blev berörd av.

2018-06-16–17 Ski, Norge

Helig Birma – Klass 7

CH Taropaves Van Halen JW ”Helge”

LÖRDAG – Domare Michael Edström

– Ex 1 CACIB

SÖNDAG – Domare Raymond Saetre – Ex 1 CACIB

Helge debuterade på lördagen i klass 7 och blev Ex1 med fin kritik och vann sitt första CACIB och på söndagens vann han sitt andra. Tre stycken krävs för att bli internationell champion varav minst ett ska vara utländskt.

Bilder från lördagen, tack Sara Päjäärvi!

2018-05-13 Sandviken GEK

Domare Zvezdan Memedov

Helig Birma – Klass 9

CH Taropaves Van Halen JW ”Helge” Ex1 CAC & CHAMPION BIV NOM

Helge vann sitt tredje CAC idag och är därmed Champion. Nu flyttas han upp en klass. Helge vann sitt trettonde BIV och blev nominerad. Återigen, en jättetrevlig utställning som kommer få bli en tradition 😊.

2018-05-12 Sandviken GEK

Domare Mats Askett

Helig Birma – Klass 9

Taropaves Van Halen JW ”Helge” Ex 1 CAC BIV

Helge vann sitt andra CAC idag och blev BIV. I nomineringen förlorade han mot en jättefin svart perser. Som domaren sa, de här två är superkatter och ska inte mötas i grundbedömning utan i panelen 😊. Nära skjuter ingen hare men i sån här hård konkurrens är vi nöjda med dagen.

2018-04-12 Borlänge DÄK

Domare Christiano Federico Sandon, IT

Helig Birma – Klass 9

Taropaves Van Halen ”Helge” Ex1 CAC

Uppfödare Eva Porat

Idag på Dalälvens kategoriutställning debuterade Helge i vuxenklass och vann sitt första cert i klass 9 i konkurrens. I BIV blev han slagen av sin pappa GIC S*Lineahuset’s Quimba.

2018-03-31 Scandinavian Winner

Domare: Gerardo Fraga Y Guzman, Spanien

Helig Birma – Klass 11

Taropaves Van Halen ”Helge” BIV-totalt NOM

Uppfödare Eva Porat

Vi har haft en fantastisk helg i Göteborg på Scandinavian Winner på alla sätt och vis. Utställningen var välorganiserad med en avslappnad och trevlig stämning.

Helge kvalificerade sig på sin första utställning till denna vinnarutställning genom att bli BIV-total och en nominering. Denna helg slog han till med en BIV-total igen och en nominering. Nu säger Helge hejdå till juniorklassen då han blir 10 månader den 4 april.

Helge och domare Gerardo i grundbedömningen.

Nomineringspriset, en fin glasskål, fyllde vi med påskgodis. I panelen vann en fantastisk birma från Italien med tre röster och Helge fick en röst 😊.

En bild från invigningen.